WAT IS DESIGN THE FUTURE?
In dit filmpje is te zien wat het traject tot nu toe heeft opgeleverd:
Geluiden dat we de zorg anders moeten inrichten vliegen ons om de oren. We weten dat wanneer we niet meebewegen, de huidige situatie niet langer houdbaar en betaalbaar is. Niet voor de cliënt, niet voor de medewerker, niet voor onze organisaties en niet voor de aarde.
Er is veel kennis beschikbaar en er zijn tal van goede voorbeelden die we al uitvoeren om onze organisaties toekomstproof te maken. Het is tijd om deze kennis en onze krachten te bundelen. Om van elkaar te leren en samen tot nieuwe ideeën en oplossingen te komen.
De focus op deze onderwerpen en de oplossingen die we met elkaar ontwerpen, dragen op positieve wijze bij aan goede zorg voor cliënten en naasten. Bovendien zorgt deze focus voor een belangrijk side effect, namelijk het behoud en aantrekken van personeel.
Design the Future is een initiatief van Planetree NL/B. Het traject startte op 8 december 2022 met 40 deelnemers die meededen aan een meerdaagse design sprint. Ze richtten zich op de toekomst van de zorg en gingen op zoek naar oplossingen die duurzaamheid, de rol van de community en het partnerschap met naasten in zorg verbeteren. Het resultaat is een bundel van oplossingen waarvoor prototypes zijn gemaakt.
Facilitators: Roos Trooster en Mariëlle Jakobs (Planetree)
Met dank aan alle deelnemers van…
AusterlitzZorgt
BEN woonzorgnetwerk
Cardia
Constantis
Games4Health
GGZCentraal
Kennisplatform EVB+
Libra Revalidatie&Audiologie NoWorriesCompany
Planetree en Cathy van Beek
RelanceConsult
Rivas Zorggroep
Sevagram
Sharecare
Studio GerjanneVanGink
ThuisbasisBrabant
Woonzorggroep Samen
WVOzorg
Lees meer over Design the Future:
Artikel Dutch health Hub: Planetree heeft haast met herontwerp van de zorg
Design Thinking:
We gaan samen in ontwerpsessies aan de slag, om te komen tot mensgerichte oplossingen voor deze uitdagingen. We doen dit aan de hand van Design Thinking. Een ontwikkeltraject dat bij uitstek geschikt is voor het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken, aangezien de mens gedurende het gehele proces centraal staat. We leren ons volledig in te leven in de mens/eindgebruiker en hen bij het proces te betrekken. We ontdekken hoe we op eenvoudige wijze prototypes ontwikkelen en testen, om op die manier te komen tot oplossingen die echt aansluiten bij de behoeften van de eindgebruiker en andere belanghebbenden.